TR | ENG | FR | RU

SUPREX® NEDİR?

Suprex® çeşitleri özel bir üretim yöntemi olan Ekstruzyon teknolojisi ile üretilmiş olup, hammaddesi, bilinen tahıl unları ve nişastalardır. Bu teknoloji ile un veya nişasta üzerine yüksek sıcaklık ve basınç uygulanmaktadır. Ortaya çıkan ürün un veya doğal nişastadan farklı olarak yoğun kıvam artırıcı ve soğuk suda çözünebilir özellikleriyle bu grupta kullanılan modifiye nişasta ve bağlayıcılara birer alternatif olmaktadır.

Suprex®, modifiye nişasta, prejelatinize nişasta, soya unu, galeta unu, patates nişastası, konsantre soya, guar gum, instant gum, lif v.b. kıvam artırıcılara alternatif olarak kullanılır.

SUPREX İN TEMEL ÖZELLİKLERİ

  • Farklı üretimler için istenilen granülizasyonlarda üretilebilmektedir.
    ( 160 – 300 – 500 mikron )
  • NON GMO dur ve bitkilerden elde edilmektedir.
  • Mikrobiyolojik yükten arındırılmıştır.
  • Kolay sindirilebilir ve besleyicidir.
  • Soğuk suda çözünebilir ve yağlara bağlanabilir.
  • İnsan sağlığına zararlı olmayıp yeşil etiketli bir üründür.
  • Kullanıldığı alanlarda kalitesel özellikleri iyileştirme yanında maliyet düşürücü özellik sağlar

SUPREX KULLANIM ALANLARI:

A )UN VE UNLUMAMÜLLER

Unun su tutma kapasitesini arttırarak son ürün sayısını arttırmak yanında kalitesel özelliklerini iyileştirir.

EKMEK ÇEŞİTLERİ

  • Ekstra hacim artışı sağlar,
  • Ekmek kabuğunun rengini parlak ve esnek yapar,
  • İç yapıyı düzenleyerek bayatlamayı geciktirme etkisi sağlar.
  • Keklerde kek içine konan meyve parçacıkları, çikolata parçacıklarının v.s. nin dibe çökmesini engelleyerek homojen dağılmasını sağlar,
  • Krep ve tortilla tipi hamurlarda esnekliği sağlar ve kırılmaları önler,
  • Açılabilen ürünlerde daha kolay açılma sağlar, yırtılmaları önler, yağlı açılabilen ürünler için yağın daha iyi karışımını sağlar,
  • Kuru pasta ve kurabiyelerde kırılma ve çatlamaları engeller,
  • Dondurulmuş ürünlerde donmaya karşı stabilite sağlar.
web tasarım